Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2025 AFAD Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2025 yılı için 1250 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 5–11 Kasım 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden kabul edilecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2025 yılı için

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2025 yılı itibarıyla taşra teşkilatında görev almak üzere toplam 1250 yeni sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmî Gazete’de yayımlanan ilana göre, adaylar başvurularını sadece e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Başvuru süreci, 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.00’da başlayacak ve 11 Kasım 2025 Salı günü saat 17.00’de sona erecek. Sözleşmeli personel alımı için 77 arama ve kurtarma teknikeri ile 1173 arama ve kurtarma teknisyeni pozisyonları açık durumda.

Adayların başvurularını gerçekleştirebileceği yer ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı / Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım veya doğrudan Kariyer Kapısı adresi olacak. Kariyer Kapısı dışında yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Uygulama Sınavı Tarihleri

AFAD tarafından belirlenen takvime göre uygulama sınavı, 26 Ocak – 13 Şubat 2026 tarihleri arasında yapılacak. Sınavlar, Bursa, Diyarbakır, İzmir ve Samsun illerinde gerçekleştirilecek. Adaylar, tercih ettikleri ilin bulunduğu gruba göre ilgili bölgesel sınav merkezinde sınava katılabilecek. Sınav günü, saati ve yeri ile ilgili bilgiler AFAD’ın internet sitesinde yayımlanacak duyurunun ardından Kariyer Kapısı üzerinden erişilebilir olacak.

AFAD, gerekli görmesi durumunda sınav tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahip. Bu tür değişiklikler yalnızca Başkanlık internet sitesi üzerinden ilan edilecek; adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

Sözlü Sınav Süreci

Uygulama sınavını başarıyla geçen adaylar, 4 – 15 Mayıs 2026 tarihleri arasında yapılacak sözlü sınava katılacak. Sözlü sınavlar da uygulama sınavıyla aynı illerde gerçekleştirilecek. Sınav yeri, tarihi ve saatiyle ilgili bilgiler de AFAD Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılacak duyurunun ardından Kariyer Kapısı üzerinden adaylara iletilecek.

AFAD, sözlü sınav döneminde de ihtiyaç duyulması halinde takvimde değişiklik yapabileceğini belirtti. Güncellemeler, sadece Başkanlığa ait duyurular üzerinden paylaşılacak.

KAYNAK : Haber Merkezi