Yozgat’ta öğrencilerin güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla Çekerek, Şefaatli ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlıklarına bağlı Asayiş ve Trafik Timleri tarafından okul servislerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.
Denetimlerde, ilk ve ortaokulların bulunduğu bölgelerde servis sürücülerinin ve araçlarının emniyet kemeri kullanımı, öğrencilerin iniş-biniş sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar, DUR levhası ve “OKUL TAŞITI” yazılarının uygunluğu ile genel trafik kurallarına uyumu titizlikle incelendi.
Ayrıca denetimlerle eş zamanlı olarak okul çevrelerinde “Huzur ve Güven Uygulaması” yapıldı. Uygulama kapsamında şüpheli şahıs ve araçlara yönelik kontroller gerçekleştirilirken, öğrencilerin güvenliğini tehlikeye atabilecek kişi ve durumlara karşı gerekli tedbirler alındı.
KAYNAK : Yozgat İl Jandarma Komutanlığı

