Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari ücret zammı sonrası Ticaret Bakanlığı’ndan fırsatçılara sıkı takip

Ticaret Bakanlığı, yılı asgari ücretinin net 28 bin 75 Türk Lirası olmasının ardından fahiş fiyat artışı yapan işletmelere göz açtırmıyor. Bakanlık, fiyat artışlarını gerekçe göstererek haksız fiyat artışlarına izin verilmeyeceğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, yılı asgari ücretinin net 28 bin 75 Türk

Ticaret Bakanlığı, yılı asgari ücretinin yüzde 27 oranında artırılarak net 28 bin 75 Türk Lirası olmasının ardından fahiş fiyat artışı yapan işletmelere karşı sıkı bir denetim süreci başlattı.

Bakanlık, fiyatlama davranışlarının gerekçe gösterilerek haksız ve ölçüsüz fiyat artışlarına neden olmasına kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Asgari ücret, toplam maliyet unsurlarından yalnızca biri olup, artış oranının tüm mal ve hizmet fiyatlarına birebir yansıtılması ekonomik gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Bu çerçevede, ücret artışını bahane ederek fahiş fiyat uygulamalarına yönelen işletmelere karşı gerekli tüm idari ve hukuki tedbirler kararlılıkla uygulanacaktır.”

Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda; Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Ticaret Müdürlükleri ve İl Tarım Müdürlükleri denetim ekipleri, ülke genelinde aktif olarak görev yapmaktadır. Ticaret Bakanlığı’na bağlı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ekipleri de yoğun ve sürekli denetimler gerçekleştirmektedir.

Bakanlık, vatandaşların haksız fiyat artışı ve fırsatçılık içeren uygulamalarla karşılaşmaları halinde resmi bildirim kanallarına gecikmeksizin başvurmalarının büyük önem arz ettiğini belirtti. Yapılan her bildirim titizlikle değerlendirilecek ve derhal işleme alınacaktır.

Gerekli hallerde, idari para cezaları uygulanacak ve haksız fiyat uygulamalarına ilişkin yaptırımlar, güncellenmiş ceza tutarları üzerinden en ağır şekilde hayata geçirilecektir. Ayrıca, “Fiyat istikrarını bozan, piyasada adil rekabeti zedeleyen ve vatandaşımızın alım gücünü hedef alan hiçbir uygulamaya müsamaha gösterilmeyecektir.” denildi.

KAYNAK : Haber Merkezi