Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, imar komisyonu, imar müdürlüğü ve ruhsat müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda bu yıl yatırımcılar için önemli bir düzenlemenin ğını duyurdu. Yılmaz, düzenlemenin özellikle enerji yatırımlarını artırmayı hedeflediğini vurguladı.
Yılmaz, İl Genel Meclisi üyelerine hitap ederken, geçmiş yıllarda belirlenen ruhsat ve hizmet bedellerinin yüksek enflasyon döneminde yatırımcılar için önemli bir engel oluşturduğunu belirtti. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki çağrılarını dikkate alarak bazı ruhsat ve hizmet bedellerinde ciddi indirimler yaptık” diyen Yılmaz, bu sayede güneş ve rüzgâr enerjisi gibi alanlarda yatırım yapacakların önünün açılacağını ifade etti.
Düzenleme kapsamında, bazı ruhsat bedellerinin 950 bin ila 1 milyon lira seviyesinden 450-500 bin lira seviyesine düşürüldüğünü belirten Yılmaz, Maden Kanunu kapsamındaki kum ocakları ve benzeri faaliyetlerde hizmet bedellerinin yaklaşık yüzde 40 ila 60 oranında indirildiğini kaydetti. Yılmaz, “Amacımız ilimize gelecek yatırımları artırmak ve yatırımcıların önünü açmak. Bu çalışmanın meclisimizce uygun görülmesi halinde uygulamaya geçeceğiz” şeklinde konuştu.
Son olarak, Yozgat İl Özel İdaresi olarak, ülke genelinde yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara öncülük etme hedefinde olduklarını açıklayan Yılmaz, düzenlemenin yatırımcılara hayırlı olmasını diledi.
KAYNAK : Duran AKOĞUL
