Yozgat’ta, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yozgat İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen lavanta dikimi etkinliği, çevre bilincinin artırılması ve kuraklık tehdidine karşı toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlendi. Etkinliğe katılan gönüllüler, lavanta fidelerini toprakla buluşturdu.
Etkinlikte, kuraklığa dayanıklı bitkilerin önemi vurgulandı. Özellikle düşük su ihtiyacıyla dikkat çeken lavanta bitkisinin, kurak iklim koşullarındaki avantajlarına dikkat çekildi.
Kuraklıkla Mücadelede Lavanta Bitkisi Öne Çıkıyor
Son yıllarda iklim değişikliği ve azalan yağış oranları nedeniyle Türkiye’nin birçok bölgesinde kuraklık riski artmaktadır. Uzmanlar, su tüketimi düşük ve çevresel dayanıklılığı yüksek bitki türlerinin yaygınlaştırılmasının önemine işaret ediyor.
KADEM Yozgat İl Temsilciliği tarafından tercih edilen lavanta fideleri, bu bağlamda önemli bir örnek teşkil etmektedir. Lavanta, hem toprağın korunmasına katkı sağlamakta hem de estetik görünümüyle çevreye değer katmaktadır.
Etkinlikte konuşan KADEM Yozgat İl Temsilcisi Hamide Güven, doğaya yapılan her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirtti. Güven, “Doğaya sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bugün burada sadece bir fidan dikmiyoruz; aynı zamanda bilinç, umut ve sürdürülebilir bir yaşam anlayışı da ekiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Güven’in açıklamaları, etkinliğe katılan gönüllüler tarafından desteklendi.
Gönüllülerden Çevreye Duyarlılık Mesajı
Etkinlikte gönüllüler, doğayla iç içe vakit geçirerek çevreye karşı sorumluluk bilincinin güçlenmesine katkı sundu. Katılımcılar, sürdürülebilir çevre anlayışının bireysel çabalarla da desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Lavanta fidelerinin dikilmesiyle ortaya çıkan tablo, çevre dostu projelerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
KADEM Yozgat’tan Yeni Proje Müjdesi
Etkinlik sonunda KADEM Yozgat İl Temsilciliği yetkilileri, çevreye duyarlı sosyal sorumluluk çalışmalarının artarak devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, iklim değişikliği, su tasarrufu ve doğal yaşamın korunması konularında yeni projelerle toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Yozgat’ta gerçekleştirilen bu lavanta dikimi etkinliği, kuraklıkla mücadelede yerel farkındalık oluşturması ve doğa dostu yaklaşımıyla dikkat çeken bir çalışma olarak değerlendirilmektedir.
KAYNAK: Haber Merkezi
