Türk televizyonculuğunun tanınan isimlerinden gazeteci ve sunucu Reha Muhtar, 66 yaşında hayatını kaybetti. Muhtar, Bodrum’da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde kalp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekteydi.
Muhtar, 28 Mayıs’ta rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.
Reha Muhtar kimdir?
Reha Muhtar, Türk televizyonculuğunun önemli isimlerinden biridir. Eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur.
Gazetecilik kariyerine ‘li yıllarda başlayan Muhtar, Milliyet gazetesinin Ankara bürosunda dış politika ve siyaset alanlarında muhabirlik yapmıştır. Daha sonra Yunanistan’ın başkenti Atina’da muhabir olarak görev almıştır.
Televizyon haberciliğinde ‘lı yıllarda adından sıkça söz ettiren Muhtar, TRT, Kanal D, Show TV, Star TV, atv, FOX, CNN Türk ve Kanaltürk gibi birçok televizyon kanalında haber sunuculuğu, programcılık ve yöneticilik görevlerini üstlenmiştir.
Muhtar, “Ateş Hattı”, “Çapraz Ateş”, “Çok Farklı” ve “Son Kale” gibi programlarla geniş kitleler tarafından tanınmıştır.
Gazetecilik kariyerinin yanı sıra Akşam, Star, Sabah ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. Muhtar, yılı Kasım ayında Vatan gazetesinden ayrılmıştır.
Reha Muhtar’ın Mina, Poyraz ve manevi kızı Ayşe Nazlı olmak üzere üç çocuğu bulunmaktadır.
KAYNAK: Haber Merkezi
