Etkinlik, 24 Ekim 2026 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın danışmanlığında, Genç Girişimciler Başkanı Esma Nesrin Kaşka ve ekibi tarafından organize edildi. Program, çocukların sosyal, duygusal ve motor becerilerini geliştirmeyi amaçladı ve kostümlü ekip üyeleri ile neşeli müzikler eşliğinde başladı.
Etkinlik, Mesut Fatih’in hazırladığı karşılama programı ile başladı. Esma Nesrin Kaşka’nın açılış konuşmasının ardından çocuklar, çubuk ve güneş temalı figür boyama çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca, Emine’nin koordinasyonunda, Buse ve Nisa’nın rehberliğinde, çocukların el izlerinden oluşan bir “Ağaç Etkinliği” düzenlendi. Gün boyunca Esma Nesrin’in liderliğinde strafor top oyunu oynandı ve Melike’nin hazırladığı yarışma ile takım çalışması teşvik edildi.
Etkinlikte, Hatice ve Seher müzik dinletisi sundu, Hatice’nin sahneye koyduğu tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Katılımcılar, “Genç Girişimciler Kupası” adı verilen bir çalışmada birlikte sticker yapıştırdı. Program, İbrahim’in çektiği hatıra fotoğrafları ile sona erdi. Genç Girişimciler Topluluğu, toplumsal sorumluluk bilinciyle benzer projelere devam etme kararlılığını vurguladı.
Bu özel sosyal sorumluluk projesi, çocukların gelişim alanlarını destekleyerek onlara bireysel ifade fırsatları sunmayı ve neşeli bir gün yaşatmayı amaçladı. Genç Girişimciler Topluluğu üyeleri, çocukların motivasyon ve mutluluğunun kendileri için en büyük gurur kaynağı olduğunu belirtti ve benzer etkinliklere kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.
KAYNAK: Haber Merkezi
