Millî Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıldönümü kapsamında, Japonya seyrine devam eden TCG KINALIADA gemisinin Tokyo’da halkın ziyaretine açıldığını duyurdu.
Tokyo’da İlk Durak: Uluslararası Kruvaziyer Terminali
TCG Kınalıada gemisi, başkent Tokyo’ya 12 Haziran’da ulaştı ve Koto bölgesindeki Tokyo Uluslararası Kruvaziyer Terminali rıhtımında demirledi. Askeri gemi burada, halkın ziyaretine açıldı. Terminal salonundan küçük gruplar halinde ve belirli aralıklarla rıhtıma alınan çok sayıda sivil misafir, geminin güvertesine çıktı.
Japon Halkının Yoğun İlgisi
Mürettebat eşliğinde geminin bazı kısımlarını gezen Japon ziyaretçiler, Türk savunma sanayisinin modern ürünlerini gözlemleme ve teknik konular hakkında bilgi alma fırsatı buldu. Gemi Komutanı Deniz Yarbay Serkan Doğan ile görüşme imkânı bulan Japonlar, güverteye asılı Türk ve Japon bayrakları ile “TCG Kınalıada” ve “Mavi Vatana Adanmışlar” amblemleri altında hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ziyaret Takvimi ve Gelecek Duraklar
TCG Kınalıada, 16 Haziran’a kadar Tokyo’da kalacak ve 14-15 Haziran tarihlerinde önceden duyurulan saatlerde gezilebilecek. Korvet, Japonya’dan ayrılmadan önce 19-21 Haziran tarihlerinde güneybatıdaki Hiroşima’yı ziyaret ederek, kentteki Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) Kure Donanma Üssü’ne uğrayacak.
Türk-Japon Dostluğunun Temsilcisi
TCG Kınalıada Korveti, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 100. yılı ve Ertuğrul Fırkateyni’nin seyrinin 134. yılı dolayısıyla Nisan ayında Japonya seferine çıkmıştı. Bu ziyaretler, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini pekiştirmek amacıyla düzenleniyor.
