Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kürşad Zorlu: “19 Mayıs Stadyumu Ankara’nın Gururu Olacak”

Yerköylü hemşerimiz Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yapımı süren 19 Mayıs Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. 2026’da açılması planlanan stadyumun Ankara’yı Türk Dünyasının gözde şehirlerinden biri yapacağını vurguladı. Detaylar haberimizde.

Yerköylü hemşerimiz Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yapımı süren 19 Mayıs

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı, Yerköylü hemşerimiz Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Ankara’da yapımı devam eden Yeni 19 Mayıs Stadyumunda incelemelerde bulundu.

Zorlu, 2026 yılında tamamlanması planlanan stadyumun yalnızca bir spor kompleksi değil, aynı zamanda başkent ve Türkiye için stratejik bir yatırım olduğunu vurguladı.


50 Bin Kişilik Dev Spor Kompleksi

Yaklaşık 50 bin seyirci kapasitesine sahip olacak yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun bünyesinde farklı spor dallarına yönelik eğitim merkezleri, sosyal alanlar ve modern teknolojik altyapılar yer alacak. Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başkentimizin ve Türkiye’mizin en önemli eserlerinden biri olacak 19 Mayıs Stadyumu’nda incelemelerde bulunduk. Yaklaşık 50 bin kişilik kapasitesi, farklı dallarda eğitim merkezleri ve pek çok imkânıyla Ankaralı hemşehrilerimizin gurur kaynağı olacak bu önemli yapı 2026’da bizlerle buluşacak.”


Ankara, Türk Dünyasının Gözde Şehri Olacak

Zorlu, Ankara’nın 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti ilan edilmesine dikkat çekerek, bu süreçte başkenti kültürel ve sportif projelerle güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti:

“2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti ilan edilen Ankara’yı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Dünyasının gözde şehri yapmak için gayret edeceğiz.”


Bakanlara ve Emeği Geçenlere Teşekkür

Prof. Dr. Kürşad Zorlu, projeye destek veren bakanlara da teşekkürlerini iletti:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”


Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun inşaatı tamamlandığında hem Türkiye’nin uluslararası spor müsabakalarındaki prestiji artacak hem de Ankara, Türk Dünyası’nın kültürel ve sportif merkezlerinden biri haline gelecek.