Yozgat DSİ 123. Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmasında, 204 metre derinlikte saniyede 5 litre debiye sahip yeni bir su kaynağı tespit edildi.
Su Sorununa Kalıcı Çözüm Hedefleniyor
Yeni bulunan su kaynağının, üniversite yerleşkesindeki peyzaj sulama alanları ile diğer altyapı ihtiyaçlarında kullanılmak üzere sisteme entegre edilmesi planlanıyor. Bu gelişme, kampüsün su ihtiyacına sürdürülebilir ve verimli bir çözüm sunması açısından büyük bir önem taşıyor.
Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar: “Yeşil Kampüs Hedefimize Güçlü Bir Adım”
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin yeşil kampüs vizyonu kapsamında su kaynaklarının etkin ve verimli yönetimi büyük önem taşıyor. DSİ ile iş birliği içinde yürüttüğümüz bu çalışmalar neticesinde ulaşılan yeni su kaynağı, hem çevresel sürdürülebilirlik açısından hem de altyapı ihtiyaçlarımız açısından çok değerli. Emeği geçen tüm teknik ekiplere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Altyapı Entegrasyonu Başlıyor
Sondaj çalışması ile tespit edilen su kaynağının üniversite sistemine entegrasyonu için altyapı bağlantı süreçleri kısa süre içerisinde başlatılacak. Yeni kaynağın devreye alınmasıyla birlikte kampüs içi su yönetimi çok daha dengeli ve çevre dostu bir yapıya kavuşacak.
KAYNAK : Ö.Hikmet KAYHAN

