Dedektif Reptır Filminin Çekimleri Tamamlandı

Emre ile Gizem Karayel'in yapımcılığını üstlendiği, Leyla Yaman'ın yönettiği 'Dedektif Reptır' adlı film, TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan dizinin sinema versiyonu olarak hayata geçirildi. Film, canlı efekt teknikleriyle çekildi ve 13 Mart 2026'da izleyicilerle buluşacak.

Emre ve Gizem Karayel’in yapımcılığını üstlendiği, Leyla Yaman’ın yönettiği “Dedektif Reptır” adlı film, sinema perdesine taşınıyor.

Öncesinde TRT Çocuk ekranlarında 52 bölüm yayınlanan ve çocukların ilgiyle izlediği dizinin film versiyonunun çekimleri tamamlandı.

Ataşehir Pancake Stüdyoları’nda gerçek zamanlı VFX ve sanal prodüksiyon teknikleriyle çekilen film, “Unreal engine” teknolojisi kullanılarak hayata geçirildi.

“Gülmeyi kaybedersek aslında her şeyi kaybederiz”

Filmle ilgili açıklamalarda bulunan Emre Karayel, herkesin bu projeye büyük bir heyecanla başladığını belirterek, “Başta iyi provalar yaptık, biraz çalıştık. Tedirgindik, doğrusu biraz heyecanlıydık. Zor bir süreci, keyifli bir şekilde tamamladık ve çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Karayel, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendiğini paylaşarak, şunları söyledi:

“Bakanlığımızdan çok olumlu geri dönüşler aldık çünkü hikayemizin güzelliğine inandılar. Gülmenin kaybolması üzerine kurulu bir hikaye. Gülümsemeyi yitirirsek, aslında her şeyi yitiririz. Çocukların gülmeyi kaybetmemesini istiyoruz. Bir şair ‘Kuşlar uçuyorsa ve çocuklar gülüyorsa, o yerde daima umut vardır.’ demiş. Biz de buna inanıyoruz. Bu filmin sonunda hep birlikte gülelim istiyoruz.”

İlerleyen süreçte de çocuklara yönelik projeler yapmayı arzuladığını dile getiren Karayel, “Onları mutlu etmek, eğlendirmek gerçekten çok keyifli. Zaten ben kendim kuklacıyım. Evde oğlumla oynuyorum ancak bunu tüm Türkiye’deki çocuklarla paylaşma şansını yakaladım olmam, benim için büyük bir mutluluk.” şeklinde konuştu.

Filmin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen bir TRT Çocuk projesi olduğunu vurgulayan Karayel, “Bugünlere gelmemizde TRT Çocuk ve TRT’nin çok önemli katkıları bulunmakta. Bu nedenle kendilerine katkılarından dolayı teşekkür etmek isteriz.” dedi.

“Birlikten kuvvet doğdu”

Leyla Yaman da beraber başardıkları bir ilke imza attıklarını belirterek, “Bütün ekip büyük destek verdi. Çok farklı bir iş çektik. İzleyince anlayacaksınız ve başardıklarımızı düşünüyorum. Daha güzellerini yapacağız inşallah.” değerlendirmesinde bulundu.

Gizem Karayel de projenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade ederek, “Başından beri çok heyecanlıydık ancak çok hayal ettiğimiz bir şeydi. Harika bir ekip oluşturduk. Bu bir şanstı çünkü her zaman bu kadar mutlu ve huzurlu çalışmak kolay değil. Bu şansı yakaladığımız için de çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel başarılar elde edeceğiz hep birlikte. Birlikten kuvvet doğdu, umarım çok daha güzelleri olacak.” şeklinde konuştu.

“Gerçek ve sanal olanı bir araya getiriyoruz”

Sanal Prodüksiyon Sorumlusu Ümit Taşlıca da ekipçe cesurca işe başladıklarına değinerek, “Bir bilinmezin içine girdik hep beraber. Bizim için sistem bilinir ancak hem kukla çekmek hem 3 kamera aynı anda çalışmak ve bunu canlı olarak kaydetmek basit bir iş değil. Hayatımda en eğlendiğim, güldüğüm setlerden biriydi. Bu nedenle süreç çok iyi geçti.” şeklinde konuştu.

Üç kamera kullanarak gerçek zamanlı arka planlar oluşturduklarını belirten Taşlıca, şunları ekledi:

“Gerçek ve sanalı birleştiriyoruz ve bunu canlı olarak kaydediyoruz. Klasik yöntemde genelde post prodüksiyon aşamasında birleştirilerek oluşturulan sahneler bulunurken, burada görüntü yönetmenimiz, yönetmenimiz ve oyuncular hangi dünyanın içinde olduklarını biliyor, görüyor. Herkes ışığını, dekorunu buna göre hazırlıyor. Aslında sette gerçekleştirerek önceden hazırlığı çok iyi yaptığımız bir süre&cced;

Projede ayrıca Onur Ünlü 3D sorumlusu, Candan Seda Balaban sanat yönetmeni ve kukla tasarımcısı olarak yer aldı.

Çekimlerin tamamlanması dolayısıyla tüm ekip pasta keserek kutlama yaptı.

Filmin 13 Mart 2026’da vizyona girmesi planlanıyor.

Exit mobile version