Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Ensari Yentürk

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Ensari Yentürk, İmam Hatip olarak başladığı kariyerine, yurt dışında önemli görevlerde devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Ensari Yentürk, Türkiye’de Eskişehir ve İzmir’de İmam Hatiplik yaparak kariyerine başladı.

2004 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’daki camide görevlendirildi. Yentürk, Japonya’daki yedi yıllık görev süresi boyunca, Japonya Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi ve dinî, sosyal ve kültürel hizmetlerin yanı sıra, Başkanlık yayınlarından bazı eserlerin Japonca’ya çevrilmesine öncülük etti.

Yentürk, hutbeleri Türkçe, İngilizce ve Japonca olarak irad etti. Ayrıca, “Japonya’da İslam ve Müslümanlar” adlı kitabı Türkçeye kazandırdı. Diyanet İşleri Başkanı tarafından verilen takdirnamelerle ödüllendirilen Yentürk, görev süresi boyunca verimliliği nedeniyle üç kez uzatıldı. İki adet Arapça gramer kitabı ve Prof. Dr. Muddathir Abdel-Rahim’in “İslam’da İnsan Hakları” adlı kitabını İngilizce’den Türkçe’ye çevirdi.

2011 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığında Diyanet İşleri Uzmanı, Özel Kalem Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev alan Yentürk, Londra Din Hizmetleri Müşaviri iken, 3 Ekim 2025 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı.

KAYNAK : Diyanet İşleri Başkanlığı

Exit mobile version