Erzincan genelinde Aras EDAŞ tarafından yapılacak bakım, onarım ve yatırım çalışmaları nedeniyle 4-6 Kasım 2025 tarihleri arasında birçok ilçede planlı elektrik kesintileri yaşanacak.
Elektrik kesintileri, Erzincan Merkez’de 4 Kasım’da 09.00-13.00 saatleri arasında Yaylabaşı Ergenekon, Mimarsinan ve Yaylabaşı mahallelerinde; 5 Kasım’da 09.00-17.30 saatleri arasında Çağlayan TOKİ ve Şelale Mahallesi’nde; 6 Kasım’da ise aynı saat aralığında Kalecik, Girlevik, Çağlayan ve TOKİ bölgelerinde gerçekleştirilecek bakım çalışmaları nedeniyle uygulanacak.
Refahiye ilçesinde ise 4 Kasım’da Çobanlı HES santrali çevresinde; 5 Kasım’da Aydıncık, Gülensu, Derebaşı, Alaçayır, Sarıkoç, Doğandere, Keçegöz, Mülk ve çevre köylerde TEİAŞ çalışmaları nedeniyle; 6 Kasım’da ise Gümüşakar Jandarma, Ayranlı HES, Doruksaray, Kaçmazlar Tarım, BOTAŞ istasyonları ve tünel inşaatı bölgelerinde yatırım çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi planlanmaktadır.
Diğer ilçelerde de benzer yaşanacak kesintiler şöyle: Çayırlı ilçesinde 4-6 Kasım tarihlerinde uzun süreli enerji kesintileri, Üzümlü ilçesinde bakım ve direk değişimi nedeniyle kesintiler; İliç ilçesinde yatırım çalışmaları dolayısıyla enerji kesintisi; Tercan, Kemah ve Kemaliye ilçelerinde ise belirtilen tarih ve saatler arasında elektrik kesintileri gerçekleşecek.
Bölgedeki vatandaşların, belirtilen tarihlerde enerji ihtiyacını planlamaları ve gerekli önlemleri almaları önemle tavsiye edilmektedir.

