İşyeri ruhsatları için 5 ay süre: Eksikleri gideremeyenler kapatılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, itfaiye raporu almak için gerekli malzemeleri temin etmeyen işletmelerin ruhsatları iptal edilecek. İşletmelere, eksikliklerini gidermeleri için 31 Mayıs’a kadar süre verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’te değişikliğe gidildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, itfaiye raporu için gerekli malzemeleri temin etmeyen işletmelerin ruhsatları iptal edilecek.

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında eksiklikleri bulunan konaklama tesisleri, yetkili idareler tarafından denetime tabi tutulacak. Denetim sonucunda itfaiye raporunu ibraz edemeyen iş yerleri, 31 Mayıs tarihine kadar derhal faaliyetten men edilecek.

Verilen sürenin, itfaiye raporunun alınabilmesi için yapı içinde yapılması gereken imalat ve tadilatların tamamlanması amacıyla kullanılacağı belirtilirken, bu süre boyunca işletmelerin faaliyetine izin verilmeyecek. Sürenin sonunda itfaiye raporunu sunmayan işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilerek kapatılacak.

Düzenleme ile yangın güvenliğine ilişkin eksikliklerin giderilmesi ve can güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

KAYNAK : Fahriye KAYHAN

Exit mobile version