Kazakistan Heyeti, Yozgat Valisi Özkan’ı Ziyaret Etti

Kazakistanlı akademisyen ve kurum temsilcileri, Yozgat'ta düzenlenen “Uluslararası Atayurt’tan Anadolu’ya Bozok” paneline katılmak üzere Vali Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret etti.

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Atayurt’tan Anadolu’ya Bozok” paneline katılmak üzere Yozgat’a gelen Kazakistanlı akademisyen ve kurum temsilcileri, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret etti. Ziyaret, iki ülke arasındaki kültürel ve bilimsel iş birliğinin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi.

Ziyaret sırasında Kazakistan Cumhuriyeti Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı Bilim Komitesi Devlet Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burkitbay Ayagan, “Bozok” Devlet Tarih ve Kültür Müzesi-Koruma Alanı Baş Araştırmacısı Dr. Saule Burbayeva, L.N. Gumilev Avrasya Millî Üniversitesi K.A. Akishev Arkeoloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Maral Khabdulina ve diğer Kazak akademisyenler hazır bulundu. Panelde, Kazakistan’daki Orta Çağ şehri Bozok’un tarihi ve Yozgat’taki Bozok yöresi ile olan ilişkileri ele alındı.

Vali Mehmet Ali Özkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tür etkinlikler, iki kardeş ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirecektir.” sözlerine yer verdi. Ayrıca, konuk akademisyenlere nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Bu iş birliği ile Türkiye ve Kazakistan arasında ortak bilimsel ve kültürel çalışmaların geliştirilmesi hedefleniyor.

KAYNAK : Yozgat Valiliği

Exit mobile version