Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı ve Yozgatlı hemşehrimiz Necip Taşkın, çalışan kadınların özlük, mali ve sosyal haklarının genişletilmesi için yeni düzenlemelerin Cumhurbaşkanlığı nezdinde gündeme geldiğini açıkladı.
Taşkın, çalışan kadınların sağlığını koruyacak şekilde özlük, mali ve sosyal mevcut haklarının genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak, iş, çocuk ve ev sorumlulukları arasında sıkışan kadınların bu durumdan kurtarılması için önlemler alınması gerektiğini belirtti. Özellikle doğum yapan kadın memurların analık izinlerinin artırılması ve bu izinlerin ücretli olarak kullanılabilmesi konusunda çalışmaların başlatıldığını ifade etti.
Taşkın, doğum yapan kadın memurların çocuklarını beslemek için uykusuz kalmalarının sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, analık izinlerinin günümüz ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak artırılması gerektiğini ve bu izinlerin asgari ücret düzeyinde ücretli olarak verilmesinin önemine değindi.
Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti yetkililerinin çalışan kadınların mağduriyetlerini gidermek için mevzuatta kalıcı ve pozitif ayrımcılığı hedefleyen düzenlemeler yapılması yönünde çalışmaların başladığını ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu belirtti.

