Rektör Yaşar, İsrail’in “Küresel Sumud Filosu”na Yönelik Müdahalesini Kınadı

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İsrail’in uluslararası sularda "Küresel Sumud Filosu"na yönelik gerçekleştirdiği müdahaleyi kınadı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İsrail’in uluslararası sularda “Küresel Sumud Filosu”na yönelik gerçekleştirdiği müdahaleyi kınadı.

Rektör Yaşar, yaptığı açıklamada, “İnsani yardım amacıyla yola çıkan sivil bir inisiyatife yapılan saldırı, uluslararası hukuku, insan onurunu ve barış umutlarını açıkça hedef almaktadır” ifadelerini kullandı.

Yaşar, eylemin “vicdanları derinden yaraladığı ve Gazze’deki insani çabaları sekteye uğrattığını” belirtti. Ayrıca, “Masum sivilleri tehlikeye atan, uluslararası hukuku ihlal eden ve evrensel değerleri yok sayan bu eylem kabul edilemez” vurgusunu yaptı.

Yozgat Bozok Üniversitesi olarak adaletin, barışın ve insani dayanışmanın yanında olduklarını ifade eden Yaşar, saldırıyı kamuoyuna saygıyla kınadıklarını duyurdu.

Exit mobile version