TEMA Vakfı Heyetinden Yozgat’a Ziyaret, Çevre Bilinci İçin Önemli Adımlar Atıldı

TEMA Vakfı heyeti, Yozgat’ta çevre bilincini artırmak için iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Protokol ve okul ziyaretlerinin yanı sıra düzenlenen “TEMA’lı Olmak” eğitimiyle gönüllü katılımı teşvik edildi.

TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Akça, Saha ve Gönüllülük Bölüm Başkanı Arif Gürel ve Marmara Bölge Koordinatörü Emre Tomruk, Yozgat’a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında çeşitli protokol görüşmeleri, okul ziyaretleri ve eğitim programları düzenlendi.

Ziyaretin ilk gününde TEMA Vakfı heyeti, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı ziyaret etti. Vali Özkan, çevre bilincinin artırılmasının önemine vurgu yaparak TEMA Vakfı’na desteklerini ifade etti. Belediye Başkanı Arslan ise çevre projelerine ve doğa odaklı çalışmalara her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Heyete eşlik eden TEMA Vakfı İl Temsilcisi Abdullah Abdülkadir Karaduman, Belediye Başkanı Kazım Arslan’a “TEMA’lı Olmak” eğitimi için Erbazlar Konağı’nı tahsis ettiği için teşekkür etti.

Okul ve Topluluk Ziyaretleri

Protokol ziyaretlerinin ardından heyet, Toki Mevlana İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Eyyüp Öztekkök ve Müdür Yardımcısı Sinan Sarı ile yapılan toplantıda çevre bilincini artırmaya yönelik projeler ele alındı. Ayrıca Sıfır Atık Projesi kapsamında 2-B sınıfı öğrencileriyle kısa bir görüşme gerçekleştirildi.

Günün sonunda, TEMA İl Yönetimi ve Bozok Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu üyeleriyle bir araya gelen heyet, Yozgat’taki projeler ve iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

“TEMA’lı Olmak” Eğitimi Düzenlendi

Ziyaretin ikinci gününde, Yozgat Belediyesi Erbazlar Konağı’nda “TEMA’lı Olmak” eğitimi gerçekleştirildi. 3 saat süren eğitim programında, çevre sorunları, TEMA Vakfı’nın faaliyetleri ve örgütlenme modeli gibi konular ele alındı.

Saha ve Gönüllülük Bölüm Başkanı Arif Gürel’in sunumuyla başlayan eğitimde, gönüllülerin aktif çalışmalara katılımı teşvik edildi. TEMA İl Temsilcisi Abdullah Abdülkadir Karaduman ise Yozgat’ta yürütülen projeler ve gelecek dönem hedefleri hakkında bilgi verdi.

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yozgat’ta Çevre Çalışmaları Devam Edecek

TEMA Vakfı heyetinin ziyaretinin ardından, çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmaların daha kapsamlı şekilde devam etmesi bekleniyor. Projelerin Yozgat genelinde büyük bir yankı uyandıracağı ve gönüllülerin aktif katılımıyla güçleneceği vurgulandı.

Exit mobile version