Ülke çapında sıcaklık yaklaşık olarak 12 derece yükselecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji'nin verilerine göre, ülke genelinde sıcaklıkların yarından itibaren 6-12 derece artacağını duyurdu. Aşırı sıcaklarla birlikte ortaya çıkabilecek sağlık ve orman yangını risklerine dikkat çeken Bakan Kurum, "Her zamankinden daha dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülke çapında hava sıcaklıklarının yarından itibaren 6 ila 12 derece arasında yükseleceği bekleniyor. Bu hızlı artış, yaz mevsiminin etkilerini oldukça şiddetli bir şekilde hissettirecek. Uzmanlar, ani sıcaklık artışının günlük yaşamı değil, aynı zamanda sağlık ve çevre koşullarını da ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde sıcaklıkların yarından itibaren 6-12 derece yükseleceğini bildirdi.

Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sıcaklıkların yarından itibaren artacağına vurgu yaparak, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzden verileri aldık. Ülkemiz genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece daha yükselecek. Sağlığımızı korumak ve olası orman yangınlarının önüne geçmek için her zamankinden daha dikkatli olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sıcaklıkların Ankara’da 37, İstanbul’da 36, İzmir’de 40, Konya’da 37, Edirne’de 42, Bursa’da 39, Aydın’da 44, Muğla’da 41, Antalya’da 40, Adana’da 39, Diyarbakır’da 45, Erzurum’da 32 ve Şanlıurfa’da 44 derece olması bekleniyor.

 

 

Sıcaklık artışları özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olan bireyler için önemli bir sağlık riski oluşturuyor. Aşırı sıcaklar; sıcak çarpması, halsizlik, baş dönmesi ve sıvı kaybı gibi birçok soruna neden olabiliyor. Uzmanlar, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 arasında dışarı çıkılmaması, gölgede dinlenilmesi ve bol sıvı tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Öte yandan yükselen sıcaklıklar, orman yangını riskini de arttırıyor. Yetkililer, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin çevreye atılmaması ve kıvılcım oluşturabilecek tüm faaliyetlerden kaçınılması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak vatandaşları uyardı. Kurum, “Sağlığımızı korumak ve olası orman yangınlarının önüne geçmek için her zamankinden daha dikkatli olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version