YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %-0,06
Yerköy de ve Yozgat ta Traktör Operasyonu !

Yerköy de ve Yozgat ta Traktör Operasyonu !

Yozgat Emniyeti 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda çalıntı çalıntı, hacizli ve yakalamalı traktörleri ”change” yaparak 4 kişiye sattıkları tespit edilen 19 kişiyi gözaltına alındı. 
07072011traktorEdinilen bilgiye göre, Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında, 4 Temmuzda Yozgat’ın Yerköy ilçesi ile Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Tekirdağ, Van ve Osmaniye’de eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında Şanlıurfa’da 6, Tekirdağ’da 3, Van, Diyarbakır, Adıyaman ve  Yerköy ilçesinde toplam 13 traktör ele geçildi. Gözaltına alınan 36 kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 pompalı tüfek, 7 kuru sıkı tabanca, 16 fişek, 5 kaşe ve 21 tarihi sikke ele geçirildi.
    traktor        Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Konya ve Osmaniye’de gözaltına alınan 17 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Yozgat Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Yozgat’ın Yerköy ilçesi, Konya, İstanbul ve Şanlıurfa’da gözaltına alınan Fatih L. (32), Abdullah Y. (28), Aydın E. (32), Osman Ç. (63), Özler D. (46), Mehmet T. (49), Çelebi Y. (55), Karaca K. (68), Ahmet Ö. (62), Nedim Ç. (48), Bekir V. (30), Mehmet G. (53), Abdurrahman İ. (26), Halil K. (57), Necmettin D. (32), Mehmet E. O. (33), Mustafa T. (33), Bedir T. (57), Ali K. (38) isimli 19 şüpheli ise ”suç işlemek amacıyla örgü kurmak, traktör hırsızlığı, mühür bozma, resmi belgede sahtecilik, suç eşyasının satın alınması ve kabul edilmesi, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, tarihi eser kaçakçılığı, ruhsatsız silah bulundurmak ve 5729 sayılı kanuna muhalefet” suçlamalarıyla emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
         traktor2   Yozgat Emniyetini başarılı operasyonundan ötürü kutlayan Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türkiye genelinde ilk defa geniş kapsamlı bir “traktör change” operasyonu düzenlendiğini söyledi.
            Vali Şentürk 7 ay önce Yerköy’de çalınan traktör olayının ardından yürüttükleri toplantılar neticesinde başlatılan operasyonun 19 kişinin gözaltına alınmasına kadar gittiğini belirtti.
            Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlediği basın toplantısında operasyonun detayları hakkında bilgi veren Vali Şentürk; “7 aylık uzun, yorucu, titiz ama başarılı bir çalışmadan sonra Yerköy Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli yaptığımız çalışmadan sonra bir operasyon yaptık. 4 Temmuz 2011 tarihinde saat 05:00’de 11 ilimizde eş zamanlı olarak operasyon yaptık. Bu operasyonlar neticesinde suç örgütüne karışmış, su işlemeye bir şekilde müdahil olmuş olan 9’u Yerköy’den 19 şüpheliyi gözaltına aldık. Bunların gözaltına alınma sebepleri suç işlemek kastıyla teşekkül oluşturmak, traktör hırsızlığı, mühür bozmak, resmi evrakta sahtecilik, çalıntı malı bilerek satın almak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, tarihi eser kaçakçılığı yapmak ve 6136 sayılı yasaya muhalefet etmek ve benzeri suçlarla 19 şüpheli göz altına alındı.
Bu 19 kişiyle birlikte ele geçirilen maddeler şöyle özetlenebilir. 13 adet çalıntı traktör, 4 adet pompalı tüfek, 7 adet kuru sıkı tabanca, 36 adet mermi, bir miktar hint keneveri ve 21 adet tarihi eser niteliğindeki sikke ele geçirilmiştir. Şüpheliler suç nitelikleri ile birlikte adliyeye intikal ettirilecek ve çalınan traktörler de mağdurlara, gerçek sahiplerine iade edilecektir.
Traktör alanında yapılmış olan ilk büyük operasyon ilimizdeki bu operasyondur.
Bu operasyonlarda görev alan, bunu planlayan, teşkilatlandıran başta il emniyet müdürümüzü, şube müdürlerimizi, rütbeli personeli, bütün polis arkadaşları yürekten tebrik ediyor. Onları taltif edeceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
traktor3
Haber: YERKÖY GAZETESİ
Resim : YERKÖY GAZETESİ

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji