Yerköy’de Evlenecek Gençler müjde, 500 bin TL çeyiz yardımı projesi başlatıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen "İki İnsan Bir Hayat" projesi kapsamında, belirli şartları taşıyan nişanlı çiftlere 500 bin TL geri ödemesiz çeyiz yardımı verilecek.

Türkiye genelinde uygulanacak “İki İnsan Bir Hayat” projesi ile nişanlı çiftlere 500 bin TL tutarında geri ödemesiz çeyiz yardımı sağlanacak. Proje, gençlerin evlilik sürecinde karşılaştıkları ekonomik zorlukları azaltmayı ve aile kurumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Başvurular 13 Mart tarihinde başlayacak. Proje, özellikle maddi imkânları sınırlı olan gençlerin evlilik hazırlıklarında ihtiyaç duydukları temel harcamalara katkı sağlamayı hedefliyor.

Projeye ilişkin yapılan bilgilendirmede, destekten yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlerin de yararlanacağı belirtildi. Bu sayede sosyal dayanışmanın artırılması amaçlanıyor.

81 İlde Uygulanacak

“İki İnsan Bir Hayat” projesi Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek. Başvurusu kabul edilen çiftlere evlilik hazırlıklarında kullanılmak üzere maddi destek sağlanacak. Yardım, ev eşyası, çeyiz ve temel ev kurma giderleri gibi ihtiyaçların karşılanmasına katkıda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile ve Nüfus 10 Yılı” olarak ilan edilen dönemde aile yapısını destekleyen sosyal projelere ağırlık verildiği hatırlatıldı. “İki İnsan Bir Hayat” projesinin, gençlerin evliliğe teşvik edilmesi amacıyla başlatıldığı ifade edildi.

Projeden yararlanmak isteyen çiftlerin 18 ile 35 yaş aralığında olması, Türkiye’de herhangi bir ilde ikamet etmesi ve yetim, öksüz ya da ihtiyaç sahibi statüsünde bulunması gerekiyor. Ayrıca, çiftlerin aylık toplam gelirinin iki asgari ücretin üzerinde olmaması ve ilk evliliklerini yapmaları şartı aranıyor.

Başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonucunda kriterleri karşılayan çiftler destek programına dahil edilecek. Destek, nikâhlarını müftülüklerde kıydırmaları halinde verilecek.

Projeden yararlanan çiftlere maddi destek sağlanmasının yanı sıra, “Evlilik Okulu” adı altında eğitim programları da düzenlenecek. Bu eğitimlerde aile içi iletişim, evlilikte sorumluluk paylaşımı, ekonomik planlama ve sağlıklı aile yapısının oluşturulması konularında uzmanlar tarafından bilgilendirme yapılacak.

Başvurular, 13-31 Mart tarihleri arasında Türkiye Diyanet Vakfı’nın resmi internet sitesi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilebilecek. Sonuçların 4-8 Mayıs tarihleri arasında açıklanması planlanıyor. Ayrıca, projeye katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin vakfın bağış platformu üzerinden destek sağlayabileceği belirtildi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Exit mobile version