Yerköy’de Kaçak Kazı Yapan 7 Şüpheli Yakalandı

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, jandarma tarafından düzenlenen operasyonda kaçak kazı yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Yerköy'de Kaçak Kazı Yapan 7 Şüpheli Yakalandı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, evinin bahçesinde tarihi eser ve altın bulmak amacıyla kaçak kazı yapan 7 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şahsın ikamet ettiği evin bahçesinde kaçak kazı yapacağı yönünde istihbarat aldı. Jandarma ekipleri, alınan ihbarı değerlendirerek operasyon için hazırlık yaptı.

KOM Şube Müdürlüğü ve ilçe jandarma ekipleri, belirlenen adrese ortak bir baskın gerçekleştirdi. Olay yerine ulaşan ekipler, bahçede kaçak kazı yapmakta olan 7 şüpheliyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda, kaçak kazıda kullanılan 2 adet dedektör, 4 adet define arama çubuğu, 2 adet kürek, 1 adet kazma, kazılan kuyudan toprak çıkarmak için hazırlanan 1 adet makara sistemi ve ip, 1 adet el feneri ile 2 adet kova ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

KAYNAK: Yozgat İl Jandarma Komutanlığı

Exit mobile version