YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,69
  • BIST
    %2,85
Yerköy'de meyve fidanları satışa çıktı

Yerköy'de meyve fidanları satışa çıktı

Yerköy İlçemizde bahar ile birlikte havalar ısınınca meyve fidanlarının satışı başladı.
03032011fidanYeni Mahalle Bedri Aydın Caddesi karşısında kurulan pazarda meyve fidanlarının tanesi 5 ila 10 TL’den satışa sunuluyor.
Meyve fidanlarının yanı sıra isteyenlere çam ve ceviz fidanlarının da satıldığı belirtildi. 5 yıldır fidan satışı ile uğraşan Yüksel Sungur ve Serkan Uyar isimli vatandaşlar, havaların ısınmasıyla satışlara başladıklarını söyledi.
Fidan satışı yapan Yüksel Sungur, “İşimiz bahar aylarıyla birlikte başlayıp, yaklaşık 40-50 gün sürüyor. Bu süre içerisinde elimizdeki ağaçları bitirmek zorundayız.” dedi.
Fidan satışlarına iki hafta önce başladıklarını belirten Sungur, sattıkları fidanların sertifikalı fidan olduğunu söylerken, genelde meyve fidanına rağbet olduğunu ifade etti.
Sungur, “Bu işi 2 kişi yapıyoruz. Nisan ayının sonuna kadar bu ağaçları bitiremezsek, hepsi kuruyup elimizde kalacak. Geçen yıla göre bu yıl satışlarımız daha da azaldı, bu da bizi korkutuyor” şeklinde konuştu.
Meyve fidanlarının Salı ve Çarşamba günleri Yeni Mahalle Bedri Aydın Caddesi Pazar yerinde, Pazartesi, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise İstasyon meydanında sattıklarını ifade ettiler.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji