Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetim süreçlerinin artık tamamen elektronik ortamda gerçekleştirileceğini duyurdu.
Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dijital dönüşüm ve bilgi teknolojilerinin etkin kullanımı sayesinde vergi denetiminin fiziki buluşmalara gerek kalmadan yapılabileceğini belirtti.
Açıklamasında, “Vergiye gönüllü uyumu artırmak için denetim süreçlerini elektronik ortama taşıyoruz. Hızlanan dijital dönüşüm ve bilgi teknolojilerinin etkin kullanımıyla vergi denetimi elektronik ortamda yapılabilecek. Müfettişler ve mükelleflerin fiziken bir araya gelmesine gerek kalmayacak” ifadelerini kullanan Şimşek, bu yenilik sayesinde denetim süreçlerinin daha hızlı ve verimli hale geleceğini vurguladı.
Vergi denetiminde yaşanacak bu dönüşümün, mükellefler için de büyük kolaylıklar sağlaması bekleniyor.

