Yozgat Bozok Üniversitesi Kırgızistan’da Tanıtıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Kırgızistan'da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Eğitim Fuarı'na katıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, uluslararası düzeyde bilimsel etkileşimi artırma ve ortak projeler geliştirme amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, 27-28 Nisan tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Kırgızistan Maarif Kamu Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Üniversiteler Eğitim Fuarı’na katıldı.

Rektör Yaşar’a, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Türk Dünyası ile İlişkiler ve Orhun Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Esra Elmacıoğlu, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdür Vekili Öğr. Gör. Selçuk Doğan ile Üniversite uluslararası ilişkiler bölümü öğrencisi Guzal Edilbekova da eşlik etti.

Türkiye’den 29 üniversitenin katıldığı fuarda, Kırgızistan’daki öğrenci, veli ve eğitim paydaşlarına Türkiye’deki yükseköğretim olanaklarını tanıma fırsatı sunuldu. Fuar, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki yükseköğretim ilişkilerinin güçlendirilmesi, üniversiteler arası iş birliği fırsatlarının artırılması ve öğrencilere sunulan eğitim imkânlarının daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla düzenlendi.

Bozok Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü. Ziyaretçilere üniversitenin eğitim ve öğretim faaliyetleri, akademik birimleri, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif imkânları ile barınma, ulaşım ve Yozgat’ın yaşam koşulları hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca fuar kapsamında Bozok Üniversitesi ve Kırgızistan Üniversiteleri arasında akademik iş birliğini güçlendirmeyi, bilimsel araştırma, eğitim ve kültürel alanlarda ortak çalışmalar geliştirmeyi amaçlayan iş birlikleri görüşüldü.

KAYNAK: Duran AKOĞUL

Exit mobile version