Yozgat Bozok Üniversitesi Öğrencilerinden Çevre Temizliği Etkinliği

Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri, doğa bilincini artırmak amacıyla Yozgat Çamlığı'nda çevre temizliği etkinliği düzenledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Genç Yeşilay Kulübü ve Sınıf Eğitimi Kulübü, çevre temizliği için bir araya geldi. Etkinlik, Yozgat’ın önemli doğal alanlarından biri olan Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda gerçekleştirildi. Gönüllü öğrenciler, hafta sonu boyunca parkın farklı noktalarında çöp toplama faaliyetinde bulundu.

Etkinliğin öncülerinden olan Genç Yeşilay Kulübü Başkanı Burak Doğan, öncelikle çevre bilincinin artırılmasına dikkat çekti. Doğan, “Doğayı koruma ve çevre bilincini yükseltme misyonumuzla bir araya geldik. Yozgat Çamlık Milli Parkı, hepimizin ortak değeri ve onu temiz tutmak, gelecek nesillere aktarmak ortak sorumluluğumuzdur,” dedi.

Gönüllü gençlere hitaben de konuşan Doğan, “Amacımız, hem doğayı korumak hem de çevre bilincini hep birlikte güçlendirmek. Sen de tertemiz bir doğa için bizimle el ele. Gelin, hem çevremizi güzelleştirelim hem de keyifli bir gün geçirelim,” sözleriyle herkesi çevre duyarlılığına davet etti.

Etkinlik, öğrencilerin birlikte çalışarak doğayla iç içe keyifli vakit geçirdiği bir sosyal etkinlik haline geldi. Kulüp üyeleri, bu tür temizleme faaliyetlerinin düzenli olarak devam edeceğini ve daha temiz bir Yozgat hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Yozgat Bozok Üniversitesi öğrenci kulüplerinin çevre dostu girişimleri, üniversite gençliğinin sosyal sorumluluk projelerine olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK : Duran AKOĞUL

Exit mobile version