Yozgat Bozok Üniversitesi’ne “Bilal Şahin Kıraat İlmi ve Eğitimi Koordinatörlüğü” açıldı!

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde “Bilal Şahin Kıraat İlmi ve Eğitimi Koordinatörlüğü” açıldı. Koordinatörlük, öğrencilerin kıraat eğitimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde, öğrencilerin kıraat ilmine yönelik bilgi, beceri ve uygulama alanlarını geliştirmeyi amaçlayan “Bilal Şahin Kıraat İlmi ve Eğitimi Koordinatörlüğü” hizmete girdi.

Koordinatörlüğün açılışında Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, hayırsever iş insanı Bilal Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler hazır bulundu.

Açılış töreninde konuşan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, “Bilal Şahin Kıraat İlmi ve Eğitimi Koordinatörlüğü, öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim’i doğru, güzel ve anlamına uygun şekilde okumalarına katkı sağlayacak önemli bir eğitim merkezidir. Bu merkezin açılmasıyla birlikte hem İlahiyat Fakültemiz hem de Üniversitemiz, kıraat eğitimi ve İslami ilimler alanında daha güçlü bir konuma ulaşacaktır. Destekleriyle her zaman yanımızda olan Sayın Bilal Şahin’e ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hayırsever iş insanı Bilal Şahin de, eğitime ve maneviyata katkı sağlayacak her türlü çalışmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, “Bilal Şahin Kıraat İlmi ve Eğitimi Koordinatörlüğü’nün hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından, Bilal Şahin Kıraat İlmi ve Eğitimi Koordinatörlüğü’nün açılış kurdelesi kesildi. Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversitenin kuruluşundan bu yana sağladığı değerli katkılardan dolayı Bilal Şahin’e çiçek takdim etti.

Katılımcılar, merkezi gezerek yapılan çalışmalar ve sunulacak eğitim imkânları hakkında bilgi aldılar.

Exit mobile version