Yozgat’ta Gençleri Korumak İçin Kalıcı Önlemler Alınacak

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Polis Başmüfettişi Necmettin Koç, kentin artan uyuşturucu sorununa karşı hızlı bir şekilde güvenlik ve asayiş çalışmalarına başladı.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’ne Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Polis Başmüfettişi Necmettin Koç, göreve başlar başlamaz güvenlik ve asayiş çalışmalarını hızlandırdı. Yozgat’ta son dönemlerde uyuşturucu madde kullanım oranlarının artması, kentte büyük bir endişe yaratırken, özellikle gençler ve çocuklar arasında uyuşturucu kullanım yaşının düşmesi aileleri tedirgin ediyor.

Yozgat halkı, çocuklarının bu tehlikeli maddeye bulaşmaması için adeta seferber olurken, bazı gençlerin arkadaş çevresi etkisiyle uyuşturucu batağına sürüklendiği bildiriliyor. Yozgat genelinde zehir tacirlerine yönelik operasyonlar sıklaştırılmış olsa da, uyuşturucuya ulaşımın hâlâ kolay olması, şehirde ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koyuyor.

Emniyet güçlerinin her gün operasyon düzenlemesine rağmen, uyuşturucunun kökten temizlenmesi için kalıcı adımlara ihtiyaç duyuluyor. Yozgat halkı, yeni Emniyet Müdürü Koç’tan bu soruna kalıcı çözümler üretmesini bekliyor. Koç’un, uyuşturucu ile mücadelede etkin denetim mekanizmaları kurarak gençleri koruyacak kararlı politikalar geliştirmesi umuluyor.

Uzmanlar, Yozgat’ta artan uyuşturucu vakalarının önüne geçilmesi için sadece operasyon değil, eğitim, farkındalık ve sosyal destek çalışmalarının da önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca, emniyetin koordineli çalışmalarıyla uzun vadeli çözümler üretilmesi gerektiği ifade ediliyor.

KAYNAK : Ö.Hikmet KAYHAN

Exit mobile version