YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %0,67
2023-YKS İçin Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri Belli Oldu

2023-YKS İçin Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri Belli Oldu

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek adaylar için sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri belirlendi. T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olan adayların bu müdürlüklere başvurması gerekiyor. İlgili müdürlükler 17 Haziran 2023 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 18 Haziran 2023 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutulacak.

Başvuru yapacak adayların T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine erişebileceği belirtildi. Adayların Nüfus Müdürlüğü personeli tarafından kontrol edilerek fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek. Bu belgenin dışında verilen hiçbir belgenin sınava giriş için kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Sınava girecek adaylar, açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adres ve saat bilgilerine ÖSYM’nin resmi internet sitesinden erişebilecekler. Ayrıca adayların sınav günü yanlarında Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının bulunması gerektiği de hatırlatıldı.

Adayların bu bilgilere dikkat etmeleri ve sınav gününde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları önem arz etmektedir.

İŞTE AÇIK OALCACAK İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLER.. TIKLAYIN VE ADRESİ ÖĞRENİN

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji