YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %1,62
4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencilerine “Tekne Orucu İftarı” düzenledi

4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencilerine “Tekne Orucu İftarı” düzenledi

Saraykent İlçe Müftülüğü, 4-6 yaş Kur’an kursuna katılan çocuklar için “tekne orucu iftarı” düzenledi.

Bu etkinlik ile çocukların oruç tutma alışkanlığı kazanmaları ve ibadete olan sevgilerinin artırılması hedefleniyor.

İlçe Müftüsü Yasin Baykal’ın da katıldığı etkinlikte, öğle ezanının okunmasıyla birlikte sembolik olarak oruçlarını açan miniklerin iftar sevinci paylaşıldı. Müftü Baykal, “Çocuklarımızın Ramazan bilinci oluşması ve oruç ibadetine alışmaları için böyle bir etkinlik düzenledik. Allah kabul etsin. Oruç tutan yavrularımıza, ailelerine ve emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programa, İlçe Vaizi Fatih Şahan, Kur’an kursu öğreticileri ve veliler de katıldı. Diş kirası geleneğinin de yaşatıldığı etkinlikle birlikte çocukların Ramazan aylarına dair birçok şey öğrenmesi sağlandı.

Diş kirası geleneği nedir?

 

Diş kirası geleneği, İslam dininde önemli bir yere sahip olan oruç tutma ibadeti sırasında çocukların teşvik edilmesi amacıyla yapılan bir uygulamadır.

Buna göre, çocuklar oruç tuttuğu zaman, akraba veya yakın çevrelerindeki büyükler tarafından kendilerine hediye verilir. Bu hediye genellikle para, oyuncak ya da tatlı gibi küçük hediyeler olabilir. Bu uygulama sayesinde çocuklar oruç tutmanın önemini daha iyi anlayarak, ibadete olan sevgileri artırılmış olur.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji