YouTube

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %-0,24
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,69
Çiçekdağı’nda bulunan cesedin kimliği 7 yıl sonra tespit edildi

Çiçekdağı’nda bulunan cesedin kimliği 7 yıl sonra tespit edildi

2008 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde çoban köpeklerinin bulduğu cesedin kimliği, bacağındaki engeli sayesinde 7 yıl sonra aydınlatıldı.

21112015cesed
2008 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde çoban köpeklerinin bulduğu cesedin kimliği, bacağındaki engeli sayesinde 7 yıl sonra aydınlatıldı

2008 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde çoban köpekleri tarafından bulunan cesedin kimliği, Yozgat Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalar sonrası 7 yıl sonra aydınlatıldı.
Alınan bilgiye göre, 2008 yılında, Çiçekdağı ilçesi Harampınar köyü Karatah mevkisinde, köpeklerinin yönlendirmesiyle çoban, bir erkek cesedi buldu.
Çobanın haber vermesiyle jandarma ekiplerinin nezaretinde yapılan kazıda iskelet haline gelmiş ceset topraktan çıkarıldı. Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cesetle ilgili verilen rapor doğrultusunda, Çiçekdağı ilçesinin adli yönden bağlı olduğu Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kimlik tespiti için çalışma başlattı.
Savcılığın 2008 yılındaki bu çalışmasında cesedin kimliği tespit edilemedi. Bu yıl yeniden açılan dosya kapsamında kimlik tespiti için inceleme başlatıldı.
Adli Tıp raporlarını yeniden ele alan savcılık, dosyadaki bir ayrıntıdan yola çıkarak, iskeletin sağ bacağındaki engelli raporu üzerinde durdu. 2006–2015 yılları arasında Yozgat ve Kırşehir’den kayıp başvurusu yapılan kişilerle ilgili bilgi toplantı.
Yozgat’ın Şefaatli ilçesine bağlı Çaydoğan köyünden 2006 yılında kaybolan Celal Fırat’ın (44) bacağında engeli olduğunun ortaya çıkması üzerine abisi Kürşat Batuhan Fırat’tan ve yakınlarından DNA testi istendi.
DNA testinin yüzde 99 eşleşmesi üzerine cesedin Celal Fırat’a ait olduğu tespit edildi.
Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürüldüğü tahmin edilen Celal Fırat’ın katil zanlılarının yakalanması için çalışma başlattı.
“Olayın gerçekleşmesi”
2008 yılında Harampınar köyü Karatah mevkisinde, köpeklerinin ceset bulması üzerine çoban jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerinde yapılan kazıyla çıkarılan ceset Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Kurumdan gelen raporlar doğrultusunda savcılık inceleme yaptı. 2008 yılından başlatılan inceleme sonrasında belirtilen özellikler doğrultusunda cesedin kim olduğu tespit edilemedi.
2015 yılından dosyayı tekrar incelemeye alan savcılık, Adli Tıp Kurumu raporunda yer alan ‘Bacağında doğumsal veyahut sonradan olma bir iz bulgusu bulunmaktadır’ cümlesinden yola çıkan savcılık, 2006–2015 yılları arasında yapılan kayıp şahıslar hakkında bilgi topladı.
Savcılık, çalışmalar doğrultusunda 2006 yıllarında kayıp olan Şefaatli ilçesine bağlı Çaydoğan köyü nüfusuna kayıtlı 1971 doğumlu Celal Fırat’ın ağabeyi Ahmet Fırat ve yakınlarıyla irtibata geçti. Ağabeyi ve oğlundan alınan DNA test sonucunun cesedin ki ile yüzde 99 eşleşmesi üzerine cesedin Celal Fırat’a ait olduğu tespit edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji