Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda düzenlenen Yerel Kalkınma Hamlesi Tanıtım Toplantısı, şehrin ekonomik geleceği açısından önemli kararların alındığı bir buluşmaya sahne oldu. Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yozgat TSO Başkanı Taylan Alakoç, yatırımcılara yönelik sağlanacak teşvik ve destekleri kamuoyuyla paylaştı.
Başkan Alakoç, ORAN Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantıda dört öncelikli yatırım alanının öne çıktığını belirtti. Bu yatırımlar şu şekilde sıralandı:
Paketlenmiş Hazır Gıda Üretim Tesisi
Bakliyat Ürünlerinden Katma Değerli Hazır Gıda Üretimi
Tarım ve Bahçecilik Makinelerinin Aksam ve Parçaları İmalatı
Asgari 1000 Büyükbaş Kapasiteli Entegre Besi ve Et Ürünleri İşleme Tesisi
Alakoç, bu yatırımlar için yatırımcılara azami 240 milyon TL’ye kadar nakdi destek sağlanacağını açıklayarak, bunun yanı sıra gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası gibi birçok avantajın da sunulacağını vurguladı.
Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Alakoç, “Bu projeler Yozgat’ın üretim kapasitesini artıracak, istihdama katkı sağlayacak ve ilimizin ekonomik kalkınmasına güçlü bir ivme kazandıracaktır” dedi.

