Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Yatırımcılara 240 Milyon TL’ye Kadar Destek Sağlanacak

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Taylan Alakoç, ORAN Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen Yerel Kalkınma Hamlesi Tanıtım Toplantısı’nda yatırımcılara azami 240 milyon TL’ye kadar nakdi destek sağlanacağını açıkladı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Taylan Alakoç, ORAN

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda düzenlenen Yerel Kalkınma Hamlesi Tanıtım Toplantısı, şehrin ekonomik geleceği açısından önemli kararların alındığı bir buluşmaya sahne oldu. Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yozgat TSO Başkanı Taylan Alakoç, yatırımcılara yönelik sağlanacak teşvik ve destekleri kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Alakoç, ORAN Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantıda dört öncelikli yatırım alanının öne çıktığını belirtti. Bu yatırımlar şu şekilde sıralandı:

  • Paketlenmiş Hazır Gıda Üretim Tesisi

  • Bakliyat Ürünlerinden Katma Değerli Hazır Gıda Üretimi

  • Tarım ve Bahçecilik Makinelerinin Aksam ve Parçaları İmalatı

  • Asgari 1000 Büyükbaş Kapasiteli Entegre Besi ve Et Ürünleri İşleme Tesisi

Alakoç, bu yatırımlar için yatırımcılara azami 240 milyon TL’ye kadar nakdi destek sağlanacağını açıklayarak, bunun yanı sıra gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası gibi birçok avantajın da sunulacağını vurguladı.

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Alakoç, “Bu projeler Yozgat’ın üretim kapasitesini artıracak, istihdama katkı sağlayacak ve ilimizin ekonomik kalkınmasına güçlü bir ivme kazandıracaktır” dedi.