Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta kış lastiği uygulaması için son tarih: 15 Kasım!

Yozgat Valiliği, kış lastiği uygulamasının 15 Kasım’da başlayacağını hatırlatarak, kış şartlarında güvenli sürüş için bu önlemin önemine vurgu yaptı.

Yozgat Valiliği, kış lastiği uygulamasının 15 Kasım’da başlayacağını hatırlatarak, kış

Yozgat Valiliği, kış şartlarında güvenli sürüş sağlamak ve kazaların önüne geçmek amacıyla kış lastiği uygulamasının 15 Kasım’da başlayacağını duyurdu.

Uygulama, 15 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek. Valilik, ticari araçlar için kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu ve kurallara uymayan sürücülere 2025 yılı için 5 bin 856 lira idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, kış lastiği takmanın yalnızca cezai yaptırımla değil, can ve mal güvenliği açısından da ciddi riskler taşıdığı belirtildi. “Kış lastiği bir tercih değil, zorunluluktur. Güvenliğiniz için lastiklerinizi zamanında takmayı unutmayın” ifadesiyle sürücüler uyarıldı.

Yozgat Valiliği, kış lastiklerinin yalnızca karlı veya buzlu havalarda değil, hava sıcaklığının 7 derece altındaki tüm şartlarda yol tutuşunu artırdığını ve fren mesafesini kısalttığını vurguladı. Sürücülerden araçlarını bu koşullara hazırlamaları istendi. Kış lastiği takmamanın, kış koşullarında araç kullanırken ciddi güvenlik riskleri oluşturabileceği kaydedildi.

KAYNAK : Haber Merkezi