YouTube

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,51
  • BIST
    %-0,49
ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, İngiliz Gemisinin Titan Denizaltısının Kurtarma Operasyonuna Katılmasını Engelledi

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, İngiliz Gemisinin Titan Denizaltısının Kurtarma Operasyonuna Katılmasını Engelledi

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın Kararı, Titan Denizaltısının Kurtarma Çabalarını Zora Sokuyor

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın, İngiliz gemisinin Titan denizaltısının kurtarma operasyonuna katılmasını engellediği iddia edildi. İngiliz RMS Titanic, Inc şirketinin eski başkanı Bretton Hunchak, ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın, Channel Adaları’nda mahsur kalan denizaltının kurtarılması için İngiltere merkezli derin deniz araştırma şirketi Magellan’ın uzaktan kumandalı gemisine izin vermediğini belirtti. Hunchak, bu geminin, mahsur kalan denizaltıyı çıkarabilecek tek araç olduğunu ifade etti.

ABD yetkilileri ise sadece 3.000 metreye kadar derinliğe inebilen bir gemi kullanmayı tercih ettiklerini belirtti. Ancak Titanik’in enkazı, denizin 3.810 metre derinliğinde bulunuyor. Bu durum, İngiliz gemisinin daha derin sulara inebilen bir araçla desteklenmesinin önemini vurguluyor.

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’ndan Kaptan Jamie Frederick, İngiliz gemisinin yardım teklifinin reddedildiğine dair herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Frederick, ekipmanın kullanılabilir olduğunu ve birleşik komutanlığın hangi ekipmana ihtiyaç duyulduğunu belirlemek ve planlamak için çalıştığını ifade etti.

Pazartesi günü Titanik’in enkazı yakınlarında kaybolan OceanGate’a ait derin deniz denizaltısında beş kişinin bulunduğu ve oksijenlerinin tükendiği bildirildi. Ancak bir Kanada P-3 uçağı, sonar şamandıralarını kullanarak, denizaltının kaybolduğu bölgeye yakın bir yerden gelen seslerin kaynağını belirledi. Bu durum, mahsur kalan dalgıçların hala hayatta olabileceğini ve kurtarılabilir durumda olduklarını gösteriyor.

Kurtarma operasyonunda yaşanan bu engellemeler, Titan denizaltısının kurtarılma çabalarını zorlaştırmaktadır. İngiliz gemisinin uzaktan kumandalı gemisi, derin sulara inebilme yeteneğiyle kurtarma operasyonuna büyük katkı sağlayabilir. Umarız tüm taraflar arasında anlaşma sağlanarak denizaltının kurtarılması için gerekli adımlar atılabilir ve mahsur kalan dalgıçlar güvenli bir şekilde kurtarılabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji