Yozgat Açık Ceza İnfaz Kurumunda “hırsızlık” suçundan hükümlü olarak bulunan (O.U.) isimli şahıs, firar ettikten kısa süre sonra jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Firar olayının ihbar edilmesi üzerine Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri hızla harekete geçti ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna yönlendirildi.
Yapılan inceleme sonucunda, firari şahsın yol üzerinde bir araca binerek kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Jandarma ekiplerinin başarılı müdahalesiyle kaçmaya çalışan şahıs kısa sürede yakalandı.
Gözaltına alınan hükümlü, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Yozgat Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.
Yetkililer, ceza infaz kurumlarında alınan güvenlik tedbirlerinin sürekli olarak gözden geçirildiğini belirtti. Firar eden şahsın tekrar yakalanmasıyla birlikte, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.