Alevler Yaylaları Sardı: 9 Yayla Boşaltıldı, 920 Hane Tahliye Edildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyürken, Vali Mustafa Masatlı 1870 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyürken, Vali

Türkiye’nin birçok noktasında devam eden orman yangınlarına bir yenisi Hatay’ın Dörtyol ilçesinde eklendi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi devam ederken, bölgeden tahliyeler gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yangın bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından Karakese Mahallesi’nde açıklamalarda bulundu. Vali Masatlı, yangının 4 Temmuz saat 16.30’da Kırmızıburun mevkisinde çıktığını ve ihbarın ardından orman teşkilatı, AFAD, itfaiye, emniyet ve jandarma ekiplerinin hızla bölgeye intikal ettiğini söyledi.

404 Araç ve 1100 Personel Müdahale Ediyor
Vali Masatlı, yangına 6 helikopter ve 2 uçağın havadan destek verdiğini, saat 20.00’ye kadar bu araçların aktif olarak çalıştığını belirtti. Karadan müdahalede ise il genelinden ve çevre illerden gelen 404 araç ve 1100 personelin görev yaptığını açıkladı.

9 Yayla Boşaltıldı, 1870 Kişi Tahliye Edildi
Yangının tehdit ettiği dağlık alandaki Dörtyol ve Payas ilçelerine bağlı 9 yayla tedbir amacıyla boşaltıldı. Tahliye edilen bölgelerde 920 hane ve toplamda 1870 vatandaş güvenli alanlara alındı. Vali Masatlı, “Vatandaşlarımız Dörtyol Kız Yurdu’nda misafir ediliyor, tüm temel ihtiyaçları karşılanıyor” dedi.

Ziyaret Yaylası’nda Hasar Var
Tahliye edilen yaylalar arasında en çok hasarın Ziyaret Yaylası’nda olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre burada 4–5 evin zarar gördüğü bildirildi.

Yangınla Mücadele Sürüyor
Vali Masatlı, Antakya’daki yangının söndürüldüğünü, Dörtyol’daki yangının ise halen sürdüğünü belirterek, “Rüzgarın şiddeti azaldı, bu bizim için avantaj. Ancak bölgenin topografik yapısı yangınla mücadeleyi zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Hassa ve Yayladağı’ndaki Yangınlar Kontrol Altında
Öte yandan Hatay’ın Hassa ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Masatlı, Yayladağı’nın Suriye tarafında çıkan yangının da söndürüldüğünü söyledi. Ancak Suriye’nin Lazkiye bölgesinde süren yangına müdahale için sınır hattındaki dağlık bölgeden ekip sevk edilmeye çalışıldığı aktarıldı.

Vali Masatlı, açıklamasının sonunda başta Dörtyol ve Payas halkı olmak üzere tüm Hataylılara geçmiş olsun dileklerini iletti.