YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Alman Öğrenciler Türk Kültürüyle Buluştu, Sorgun’da

Alman Öğrenciler Türk Kültürüyle Buluştu, Sorgun’da

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde gerçekleştirilen bir proje kapsamında Almanya’dan gelen öğrenciler, Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu. Sorgun Gençlik Derneği ve Aubiko e.V. Derneği işbirliğiyle yürütülen Erasmus+Gençlik Katılımı programına katılan öğrenciler, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Ekinci, gençlere Türk örf ve adetleri hakkında bilgi verdi ve sohbet etti.

Başkan Ekinci, gençlerin siyasette yer almaları ve karar alma süreçlerine katılmaları konusundaki düşüncelerini de öğrendiklerini belirtti. Kültürel kaynaşmayı sağlayarak, örf, adet ve geleneklerin en iyi şekilde yansıtıldığı bu tür etkinliklerin ilçenin ve ilin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Başkan Ekinci, Sorgun Gençlik Derneği Başkanı Halil Uğuz’a teşekkürlerini iletti.

Bu proje sayesinde, farklı kültürler arasındaki anlayış ve dostluğun artırılması hedeflenmiş ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yurt dışından gelen öğrencilerin Türk kültürüne olan ilgisi ve öğrenme isteği, ülkemizin kültürel zenginliğinin uluslar arası alanda tanıtılmasına da katkı sağlamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji