YouTube

  • DOLAR
    %-0,33
  • EURO
    %-0,27
  • ALTIN
    %-0,99
  • BIST
    %1,15
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı: “Memur ve Emekli Tamamen Yoksullaştı”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı: “Memur ve Emekli Tamamen Yoksullaştı”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, dar ve sabit gelirli memur ve emeklinin yoksullaştığını söyledi.

TÜİK’in Şubat ayı enflasyonunu yüzde 3,15, yıllık enflasyonu ise yüzde 55,18 olarak açıkladığını belirten Taşkın, dar ve sabit gelirli vatandaşların enflasyonunun hiç düşmediğini ve satın alma güçlerinin her geçen gün azaldığını ifade etti.

Taşkın, enflasyonun yükselmesinin halkın zararına olduğunu vurgularken, en temel ihtiyaç maddelerini karşılayamayacak kadar zor şartlarda yaşayan dar ve sabit gelirli vatandaşların geçim endişesinin sağlığını da olumsuz etkilediğini belirtti. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre Şubat ayında gıdadaki artışın yüzde 7,36 olduğunu söyleyen Taşkın, memur ve emeklilerin en temel ihtiyacı olan gıdaya ulaşımın da zorlaştığını dile getirdi.

Dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 30’luk zamın yetersiz olduğunu belirten Taşkın, en azından temel ihtiyaç maddelerine erişimin sağlanabilmesi amacıyla yüzde 20 ek zam yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, vergi diliminin yükseltilmesi ve gelir vergisi oranının yüzde 15’te sabitlenmesi için acil bir düzenleme yapılması gerektiğini ve enflasyonun aylık olarak maaşlara yansıtılması gerektiğini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji