YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Ankara-Sivas hızlı tren hattı 26 Nisan’da açılacak

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 26 Nisan’da açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünyanın mega projelerinden biri olarak nitelendirilen Ankara-Sivas hızlı tren hattının 26 Nisan’da açılacağını duyurdu.

Maliyet değeri 70 milyar TL olan bu proje sayesinde Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresi 2 saate düşecek.

Ayrıca Ankara-İzmir arasını hızlı trenle 3.5 saatte, İstanbul-Ankara arasını ise 80 dakikada gidilebileceğini açıklayan Bakan Karaismailoğlu, demiryolu yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Bakan, Yeni Zigana Tüneli’nin de 3 Mayıs’ta açılacağını ve Türkiye’nin uydu alanında dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, demiryolu yatırımları sayesinde Türkiye’nin ulaşım sektöründe bir level atlatacağını ifade etti. Hızlı trenlerin konforunu ülkeye yaymak için çalışmalar yapıldığını söyleyen Bakan, bu trenlerin bilet fiyatlarının otobüslerden daha düşük olacağını belirtti.

Ankara-İstanbul arasında hızlı tren tercih edilmesi halinde uçak yolculuğuna gerek kalmayacağını ve havayolu seyahatlerinin devam edeceğini vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu ayrıca, Türk uydu teknolojisinin dünya pazarlarında güçlü olduğunu ve Türksat 6A uydusuyla Türkiye’nin uzayda temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacağını belirtti. Bu projelerin hem teknolojik anlamda hem de ticari olarak Türkiye’ye büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi.

Son olarak Bakan Karaismailoğlu, Yeni Zigana Tüneli’nin tamamlandığında Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise en uzun üçüncü tüneli olacağını ve 3 Mayıs’ta açılacağını duyurdu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji