YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %1,62
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Yarın Hizmete Açılıyor: 12 Saatlik Seyahat Süresi 2 Saate İnecek!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Yarın Hizmete Açılıyor: 12 Saatlik Seyahat Süresi 2 Saate İnecek!

Türkiye’nin yüksek hızlı tren teknolojisiyle tanışması, 2009 yılında Ankara-Eskişehir Hattı’nın işletmeye alınmasıyla gerçekleşti.

O günden bugüne birçok yeni hat açıldı ve yarın da Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı hizmete açılıyor. 12 saatlik seyahat süresini 2 saate indirecek olan bu hatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’taki 1,4 milyon vatandaşı konforlu ekonomik seyahat imkanına kavuşturacak. Üstelik hatta ilk defa yerli ray kullanıldı ve 138 kilometre beton yolla tünellerde ilk balastsız yol (beton yol) uygulaması gerçekleştirildi.

Ankara-Sivas arasındaki demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek hızlı tren hattı, yarın hizmete açılacak.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisiyle 2009 yılında Ankara-Eskişehir Hattı’nın işletmeye alınması ile tanıştı.

Daha sonra bu hattı, 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-İstanbul ve Konya- İstanbul hatlarının devreye alınması takip etti. Son olarak 2022 yılı ocak ayında Konya-Karaman Hattı da hizmete sunuldu.

Ankara ile Sivas arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı da yarın hizmete açılacak. Üç ili doğrudan ilgilendiren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’taki 1,4 milyon vatandaşı konforlu ekonomik seyahat imkanına kavuşturacak. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldığına işaret ederek, 138 kilometre beton yolla tünellerde ilk balastsız yol (beton yol) uygulamasının da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji