YouTube

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,51
  • BIST
    %-0,49
Aracınızın Bakımlarını Yaptırmadan Yola Çıkmayın!

Aracınızın Bakımlarını Yaptırmadan Yola Çıkmayın!

Çayıralan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Veli Akdoğan’dan Uyarılar…

Çayıralan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Veli Akdoğan, bayram tatili için seyahat edecek olanlara araç bakımları konusunda uyarılarda bulundu. Araçların bakımlarının yapılmadan uzun yolculuklara çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Akdoğan, Çayıralan Sanayi bölgesinde bulunan motor tamir ustaları ve lastikçileri ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi aldı.

Akdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesi sürücülere araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kışlık bakımların yanı sıra yazlık bakımlarının da önemli olduğunu belirten Akdoğan, sürücülerin bu kontrolleri yaptırarak güvenli bir yolculuk yapmalarının önemli olduğunu ifade etti. Akdoğan, “Lastik, su, yağ, akü gibi etkenlerin kontrol edilmesi gerekiyor. Araç sahipleri, tatile çıkmadan bir gün öncesinde birkaç saatlerini ayırarak bu bakım işlerini yaptırmalıdır” dedi.

Çayıralan’dan bayram için ilçe dışına çıkan vatandaşların yanı sıra ilçe içine gelen vatandaşların da araç bakımlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Akdoğan, ilçeye gelecek misafirleri de uyararak, “Araç bakımlarınızı yaptırın, herhangi bir olumsuzlukla veya kazaya sebebiyet vermemesi için bakımlı araçlarla yola çıkın. Yolculuk esnasında kesinlikle yorgun ve uykusuz araç kullanmayın. Bayramımız bayram gibi olsun. Bayramımıza zehir karışmasın” şeklinde konuştu.

Çayıralan Sanayisinde Oto tamir bakım ustası İbrahim Duygu ise yaz tatilinin başlaması, dokuz günlük Kurban Bayramı tatili ve seyahat planları yapan vatandaşların araçlarına yazlık bakım yaptırmaları gerektiğini söyledi. İbrahim Usta, ufak bir arızanın bile ertelenmesi durumunda ciddi hasarlara yol açabileceğine dikkat çekerek sürücülerin radyatör suyu, motor yağı, fren balataları, fren hortumları ve fren hidroliği gibi parçaları kontrol ettirmelerini önerdi. Ayrıca, yorgun veya uykusuz şekilde kesinlikle yola çıkılmaması gerektiğini de hatırlattı.

İlçede faaliyet gösteren motor tamircilerinden Arif Sel, bazı araç sahiplerinin küçük sorunları ihmal ettiğini ve ertelediğini belirterek, bu durumun daha büyük arızalara yol açabileceğini ifade etti. Arif Sel, sürücülerin araçlarının bakımlarını uzmanlara yaptırmalarını ve yolculuğa gönül rahatlığıyla çıkmalarını önerdi.

Tüm sürücülere, araçlarının bakımlarını yaptırmaları ve güvenli bir yolculuk yapmaları çağrısında bulunan yetkililer, tüm halkın Ramazan Bayramını kutladı ve bayram tatili için yola çıkacak vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji