YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
AYDEF’dan Yozgat Depremzedelerine Yardım: Konteyner Yaşam-Kent Projesi

AYDEF’dan Yozgat Depremzedelerine Yardım: Konteyner Yaşam-Kent Projesi

Almanya Yozgatlılar Federasyonu (AYDEF), 6 Şubat depremlerinden bu yana bölgedeki insanlara yardım etmek için aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam 15 tır dolusu giysi, çadır, su, ekmek ve sokak hayvanları için mama gibi malzemeler yardımı yapıldı. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu AYDEF, Hamburg’daki ID-Diamond düğün salonunda “Konteyner Yaşam-Kent Projesi” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte yapılan bağışlar ve açık artırmada satılan tablolar sayesinde toplam 14,400 Avro yardım toplandı ve bu yardım ile 4 konteynerin satın alınacağı belirtildi. Ayrıca kampanyanın devam edeceği duyuruldu.

AYDEF Deprem, Afet Avrupa Koordinatörü Salih Çelik, yaşanan depremi Türkiye’den birkaç arkadaşından aldığı telefonlardan öğrendiğini belirterek, acil yardım kararı aldıklarını ve çalışmalarına başladıklarını söyledi. Sıcak para ihtiyacının olduğunu ve kaynakları bulduklarını belirten Çelik, federasyon olarak borçlanarak direkt Türkiye’den satın alımlara başladıklarını ifade etti. Depremin ikinci günü Yozgat valisine ulaştığını, onun da Hatay’da Afet Genel Koordinatörlüğü’nde olduğunu söyleyen Çelik, vali ile devamlı irtibatta olduklarını ve bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamaya başladıklarını belirtti.

Konteyner yaşam kentinin en uygun çözüm olduğunu belirten Çelik, vatandaşların bölgede tutulabilmesi için kalıcı konutlar oluncaya kadar bu yöntemi tercih ettiklerini söyledi. Bu kentlerde ortak tuvalet, mutfak ve banyolu konteynerler olduğunu ancak, bir kadının kendi mutfağı, banyosu ve tuvaleti olsun isteyeceğini düşündüklerini belirtti. Bu nedenle daha pahalı ama daha iyi standartlarda olan 66 tane Yozgat Konteyner Yaşam-Kenti kurulmakta olduğunu açıkladı. Projede her partiden olan 14 Yozgat belediyesinin bir araya geldiğini belirtti. Konteyner yaşam kentinde bugüne kadar bağışlarla 40 konteynerin üretimi tamamlandı ve yaklaşık 55 konteyner daha tamamlanacak. Ayrıca her gün Facebook’ta canlı yayınlarda bağış toplandığı bilgisi verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji