YouTube

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %0,62
Bağ-Bahçe İşleri Yozgat ve Çayıralan’da Hız Kazanıyor

Bağ-Bahçe İşleri Yozgat ve Çayıralan’da Hız Kazanıyor

Yağışların ardından hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Yozgat’ta bağ-bahçe işleri de hız kazandı. Yozgat’ta tarımla uğraşan veya kültür bahçeciliği yapan vatandaşlar, bağ-bahçe belleme işine yöneldi.

Yağışların ardından hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Çayıralan’da bağ-bahçe işleri de hız kazandı. Çayıralan’da hobi olarak tarımla uğraşan vatandaşlar, bağ-bahçe belleme işine başladı.

Çayıralanlı vatandaşlar güzel havaları fırsat bilerek bağ ve bahçe belleme ile bahçe ekimi işine koyuldular. Zahmetli olmasına karşın, kimi bahçe sahipleri zaman geçirmek için geniş araziye sahipken, kimi vatandaşlar ise daha yüksek verim alabilmek için her yıl yaptığı belleme işini zaruri bir ihtiyaç olarak da görüyor. Belleme işi yapan vatandaşlar günlük yevmiye karşılığında çalışıyorlar. Bahçesine misafir olduğumuz ve az bir alanda kendisine ait bahçesinde belleme yapan bahçe sahibi Bülent Efe, her yıl baharın gelmesiyle bu dönemde belleme çalışmalarını yaptıklarını belirterek, yapılan bellemenin verimi artırdığını söyledi.

‘Kışın geride bıraktığı izleri taşıyarak iyi bir bakıma ihtiyaç duyulan bağ ve bahçelerde belleme dönemi başlar,’ diyen Çayıralan’da bahçe sahibi Bülent Efe; ‘Gerek havaların ısınmasından, gerekse bitkilerin gelişme dönemine girmesi nedeniyle bahçedeki doğal örtüye en iyi yetişme ortamını sağlamak gerekir. Toprak kış aylarında kar, yoğun yağışlar, aşırı soğuklar nedeniyle sertleşir ve hava alma güdüsünü kaybetmiştir. Bu nedenle öncelikle toprağı yüksek miktarda havalandırmak gerekir. Bu amaçla belleme yaparak bu çalışma sistemini sürdürüyoruz. Genellikle bu işi bel küreği ile yaparak, toprağı bir kürek derinliği kadar açıyoruz. Ortaya çıkan büyük toprak kütleleri çapa yardımıyla parçalayıp, tırmıkla kaba tesviyesini yapıyoruz. Bu şekilde toprak hem havalandırılıyor, hem de bitki yetişmesine uygun bir zemin oluşturuyoruz,’ şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji