YouTube

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,09
  • BIST
    %0,31
Bağ-Kur emeklilik prim günü sayısı 9 binden 7 bin 200’e düşürülecek

Bağ-Kur emeklilik prim günü sayısı 9 binden 7 bin 200’e düşürülecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emekliliği için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürüleceğini açıkladı. Işıkhan, bu düzenlemenin Orta Vadeli Plan’da yer aldığını ve bütçe disiplinine uygun bir şekilde hayata geçirileceğini belirtti.

Işıkhan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bağ-Kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesi ile ilgili bir soruya yanıt veren Işıkhan, “Orta vadeli planda yer alan bir madde. Bütçe disiplinine uygun bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu söz mutlaka yerine gelecek” dedi.

Işıkhan, ev kadınlarının emekliliği için yapılacak prim desteği ile ilgili de konuştu. “Ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili takvim nasıl işler?” sorusuna Işıkhan, “Gündemimizde var, orta vadede. Madde madde ele alacağız inşallah” diye yanıt verdi.

Işıkhan, “Bu yıl içinde olur mu?” sorusuna ise “Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji