YouTube

  • DOLAR
    %-0,54
  • EURO
    %-0,33
  • ALTIN
    %-0,41
  • BIST
    %-0,37
Başhekim Dr. Ali Demir “Sigara, Akciğer Kanseri Riskini Artırıyor”

Başhekim Dr. Ali Demir “Sigara, Akciğer Kanseri Riskini Artırıyor”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Demir tarafından yapılan açıklamaya göre, sigaranın akciğer kanseri için en büyük risk faktörü olduğu belirtildi. Açıklamada, “Sigara içenlerde akciğer kanserine yakalanma riski hiç içmeyenlere göre 20-40 kat daha fazladır.” denildi.

Açıklamada, sigaranın akciğer kanserinin yanı sıra, kalp hastalığı, felç, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve lösemi gibi birçok ciddi sağlık sorununa da yol açtığı vurgulandı.

Sigara içen kişilerin, akciğer kanseri riskini azaltmak için sigarayı bırakmaları gerektiği belirtilerek, “Sigarayı bırakmak, akciğer kanseri riskini azaltmanın en etkili yoludur. Sigarayı bırakan kişilerde akciğer kanseri riski, sigarayı bırakmadan sonraki 5 yıl içinde yarı yarıya azalır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sigara içmeyenlerin de, pasif içiciliğe maruz kalmamaları gerektiği vurgulanarak, “Pasif içicilik, akciğer kanseri riskini artıran önemli bir faktördür. Pasif içiciliğe maruz kalmamak için, sigara içenlerin bulunduğu ortamlardan uzak durulmalı.” denildi.

Sigara İçme Süresi ve Yoğunluğu Riski Artırıyor

Açıklamada, sigara içmenin akciğer kanseri riskini artıran faktörlerden biri olduğu belirtilerek, “Sigara içmenin süresi ve yoğunluğu, akciğer kanseri riskini artırır. Günde 20’den fazla sigara içen kişilerde akciğer kanserine yakalanma riski, günde 10’dan az sigara içenlere göre daha yüksektir.” denildi.

Açıklamada, sigara içenlerin akciğer kanseri belirtileri konusunda dikkatli olmaları gerektiği belirtilerek, “Akciğer kanserinin erken evrelerinde belirti göstermeyebilir. Ancak, ilerleyen evrelerde öksürük, balgam, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kan tükürme gibi belirtiler görülebilir. Bu belirtileri fark eden kişilerin, bir uzmana başvurmaları gerekir.” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji