YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %1,69
Başhekim Dr. Ali Demir, “Uzun Ekran Süresi Göz Sağlığını Tehdit Ediyor”

Başhekim Dr. Ali Demir, “Uzun Ekran Süresi Göz Sağlığını Tehdit Ediyor”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Demir, uzun süre ekran ışığına maruz kalmanın göz sağlığı için tehlikeli olduğunu ve gözlerinizi dinlendirmeyi ihmal etmemeniz gerektiğini söyledi.

Dr. Demir, bilgisayar ve televizyon ekranına yakın mesafeden bakmanın göz kaslarında yorgunluğa, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabileceğini belirtti.

Uzun süreli ekran kullanımı ayrıca göz kuruluğu, bulanık görme ve göz yanması gibi semptomlara da yol açabileceğini belirten Dr. Demir, ekran kullanırken gözlerinizi korumak için şu önerilerde bulundu:

“Ekranı göz seviyesinden biraz aşağıya yerleştirin. Ekran ile aranızda en az 50-60 cm mesafe bırakın. Her 20-30 dakikada bir 20 saniye boyunca 20 metre uzaktaki bir nesneye bakarak gözlerinizi dinlendirin. Ekran parlaklığını ortam ışığına göre ayarlayın. Mavi ışık filtresi kullanın. Göz kuruluğu yaşıyorsanız suni gözyaşı damlaları kullanabilirsiniz. Düzenli olarak göz muayenesi yaptırın.”

Dr. Demir, özellikle çocukların ekran kullanımı konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Çocukların göz kasları yetişkinlere göre daha zayıftır ve uzun süreli ekran kullanımı gözlerinde kalıcı hasara yol açabileceğini ve  Ekran kullanırken gözleri korumak gerektiğini belirten Dr. Demir’in “Önerilerini dikkate almanız ve düzenli olarak göz muayenesi yaptırmanız önemlidir.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji