YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %-1,25
Başkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Başkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, ”Basın mensupları, çağdaş ve katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır” dedi.

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Başkan Ferhat Yılmaz, güçlü bir toplum olma yolunda en önemli basamaklardan birinin gazetecilik mesleğinin güçlü olmasına bağlı olduğunu söyledi.

Basın mensupları, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek,  vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlendiğini belirten Başkanı Ferhat Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1961 tarihinde, basın mensuplarımızın, gazetecilerin izin haklarını korumak amacıyla çıkartılmış yasa kapsamında 10 Ocak gazeteciler için bir bayram, bir anma günü olarak ilan edilmesinin arasından tam 61 yıl geçmiştir. Haber alma ve yayma hürriyetinin en etkili aracı olan basın, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak, toplumsal konularla ilgili kamuoyu oluşturmak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri üstlenmiştir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler konusundaki bilgileri zor şartlar altında dahi olsa kamuoyuna ulaştıran ve görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmaları takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle, basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan, öncelikle il ve ilçelerde bulunan değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji