YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %-0,09
  • BIST
    %-1,25
Başkan Yılmaz, “Ahilik birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındırıyor”

Başkan Yılmaz, “Ahilik birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındırıyor”

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında ahiliğin, toplumumuzun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bıraktığını belirtti.

Ahilik temellerinin bin yıl öncesine dayandığını belirten Başkan Ferhat Yılmaz, “Ahilik haftasının birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran meslek etiğinin ve çalışma ahlakının temelini oluşturan ahilik kavramı dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk Kültürünün en önemli kültürel birikimlerinden birisi olmuştur.” dedi.

Ahilik, Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini göstermiş olan milletimizin harcını oluşturan kurumlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

“Türk-İslam medeniyetinin ayrılmaz bir parçası olan Ahilik, toplumumuzun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bırakmıştır. Bizi biz yapan söz konusu değerlerin başında gelen Ahilik kültürü ve geleneği, Türk örf ve adetlerini kaynaştıran kıymetli bir düşüncedir. Bugün 21. Yüz yılın dünyasında ticaret ahlakını oluşturan müşteri memnuniyeti ve kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temelidir. Ahilik Teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve yüzyıllar öncesinde Anadolu topraklarında hayat bulmuştur. Ahilik Teşkilatı’nın yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine şiar edinen esnaflarımız ve sanatkârlarımız, ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında ve destekçisi olmuştur. Günümüzde esnaflarımızın ve sanatkârlarımızın oluşturduğu kurumlar, ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, esnaflarımızın ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, bu vesileyle birlik ve beraberlik duygusunun büyüyerek devam etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji