YouTube

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %0,67
Başkentteki Yerköylüler Derneği geleneksel 10. Arabaşı programı düzenlendi

Başkentteki Yerköylüler Derneği geleneksel 10. Arabaşı programı düzenlendi

Başkentteki Yerköylüler Derneği geleneksel 10. Arabaşı programı “ESLEM FATMA’YA BİR NEFESTE SEN OL” düzenlendi.

Programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Katılımın yüksek olduğu programa; Yozgat CHP milletvekili Ali Keven, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ,Türk-Alman İş Birliği Başkanı Gencay Koyunbaşoğlu, Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, Sincan Ak Parti ilçe Başkanı Soner Arslanargun, Sincan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Ömer Yıldız, Sincan Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Oğuzhan Alkan, Sincan İYİ Parti ilçe başkanı Ali Göven, Demokrasi ve Atılım Partisi ilçe Başkanı Halil Aslan, Yozgat Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Osman Ruşen Özdemir, Sincan Belediye Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz, Çiçekdağı eski Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, Sincan Çankırılar Derneği Başkanı ve Yönetimi, Ankara Pazarcı Esnafı Bölge Başkanı Orhan Bora, TBMM Koruma Daire Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Sinema Sanatçısı Oyuncu Muttalip Müjdeci, Mandalin Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Soner Becerikli ve birçok vatandaşın katılımlarıyla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan yaptı. Ercan yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ercan:” Bugün burada Yerköylü kardeşlerimizle bir aradayız. Yozgat’ın Yerköy’ün renklerini Sincan’a en güzel şekilde katan siz kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi Yozgat denilince akla vatan sevgisi, bayrak sevgisi geliyor. Sayısı sayılamayacak kadar çok şehidi ve gazisi akla geliyor. Yani bir Anadolu sevdası akla geliyor. Bu birlik ve beraberliğimizi Allah daim etsin. Bu arabaşı etkinlikleri bir yemekten ziyade bir araya gelmemiz için vesile oluyor. Dünyanın içerisinde bulunduğu çok sıkıntılı süreçler yaşanıyor. Pandemi vesaire derken bugünde savaşla adeta gündemi işgal eden bir durum var. Bizim bulunduğumuz bölge Dünyanın en gözde bölgesi. Bu bölgelerde dış güçlerin ilgisi eksik olmaz. Bizler her durumda güçlü olmak zorundayız. Güçlü kalmanın ilk şartı birlik ve beraberliktir. Bizler kendi içimizde bu birlik ve beraberliği temin ettiğimiz sürece hiçbir düşmanın bize gücü yetmez Allah’ın izniyle. Bizim en çok dikkat edeceğimiz mesele kendi içimizdeki birliğimiz, beraberliğimiz ve dayanışmamız. İşte bu birliğin ve beraberliğin en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun. Afiyet olsun” açıklamalarında bulundu.

Programda konuşan Dernek Başkanı İdris Şimşek konuşmasında düzenlenen programa SMA hastası Eslem Fatma’nın ismini verdiklerini söyledi.

Şimşek:” Hepiniz programımıza hoş geldiniz. Bütün programlarımızda olduğu gibi bugünkü programımızda Yozgatlı kardeşimizin SMA hastası Eslem Fatma’nın ismini almaktadır. Derneğimizin kuruluşunun 11. Yılı 10. Geleneksel arabaşı ve muhabbet gecesine hepiniz tekrardan hoş geldiniz diyorum” ifadesinde bulundu.

Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut Kaya yaptığı konuşmayla SMA hastalığa dikkat çekti.

Kaya:” Geleneksel arabaşı ve muhabbet gecesine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sosyal medyadan takip ettiğiniz gibi ülkemizde yaklaşık bin 500’e yakın SMA hastası çocuklarımız var. Bu hastalığın tedavisi sadece Amerika ve Dubai’deki klinik tesislerde yapıldığını biliyoruz. Ve bu tedavinin masrafının tamamını hasta ve hasta yakını karşılamakta. Bu tedavinin toplam miktarı da 2 milyon 200 bin dolar. Tabi düne kadar adını bilmediğimiz Covid-19 hastalığının bugün aşısını bulan, tıp insanlarının ülkesindeyiz. İnşallah ülkemizdeki bilim insanlarımızda SMA hastalığı için klinikler oluşturur ve bizlerde bu hastalığı ülkemizde tedavi edebilir konuma geliriz. Katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkese afiyet olsun diyorum ve saygılarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji